פסקי דין בהם ייצגנו את לקוחותנו

פסקי דין בתחום:
judgments categories filter
פסקי דין בתחום:
judgments categories filter

תלמיד בן 8 נפל ממתקן מתנפח בקייטנה ופוצה בסכום של 2,000,000 ש"ח

במסגרת קייטנה שאורגנה ע"י משרד החינוך בשנת 2016 לתלמידי בי"ס עממי ב"טירה", נערכה לילדים פעילות במתקנים מתנפחים, מגלשות וכו'.

התובע, שהיה בן 8, עלה על אחד המתקנים, המתקן פתאום קרס, הילד נפל מגובה ונפצע קשה.

משרדנו הגיש תביעה נגד משרד החינוך ונגד מפעילי המתקנים המתנפחים. הנתבעים סרבו לשלם פיצויים בטענות שונות.

התביעה נדונה בביהמ"ש מחוזי-מרכז, ובימים אלו ולאור הצעת בית המשפט, הסתיימה התביעה בפשרה כוללת של מעל 2,000,000 ש"ח.

רצ"ב פסק-הדין.

ביה"ח לא זיהה בזמן דימום תוך מוחי שנגרם לילד בן 9, וחויב ע"י ביהמ"ש המחוזי בת"א לשלם פיצויים בשיעור של 9 מיליון ש"ח

בנובמבר 2013 שיחק ילד בן 9 בבית סבתו וסבו, נפל ונפגע בראשו. לאחר החבלה הוא נרדם וכעבור שעתיים הקיא. הוריו לקחו אותו למר"מ ומשם הופנה למיון "וולפסון". הילד התקבל בביה"ח בשעה 22:15, עבר בדיקה מקדמית והושאר להשגחה בביה"ח. בשעה 01:50 בלילה לאחר כ-4 שעות ששהה בהשגחה בביה"ח הילד התמוטט, איבד הכרה והובהל כשהוא מורדם לביה"ח "איכילוב" מכיוון שבביה"ח "וולפסון" אין מחלקה נוירוכירורגית.

בביה"ח "איכילוב" אובחן דימום תוך מוחי נרחב. הילד נותח אולם כבר נגרם נזק מוחי נרחב שבעקבותיו הוא נותר נכה סיעודי עם 100% נכות.

בתביעה שנדונה בביהמ"ש המחוזי בת"א, טענו עוה"ד אריאל פרויליך ורות ערן ממשרד פרויליך-פרחי, שייצגו את הקטין, שהאיחור באבחון הדימום התוך מוחי היה רשלני, וגרם לשיהוי גדול שמנע ניתוח לניקוז הדימום בזמן, דבר שהיה מונע את כל הנזק. בית החולים טען, באמצעות 3 מומחים בעלי שם מטעמו, שלא ניתן היה לאבחן את הדימום, לפני ההתמוטטות כי לא הייתה הצדקה לסי.טי. ההשגחה על הילד הייתה נאותה, ומדובר היה במקרה נדיר שבזמן אמת לא היה ניתן לאיבחון, וכי טענת הרשלנות היא חכמה שלאחר מעשה.

התביעה נוהלה משך 5 שנים, המומחים הרפואיים מטעם הצדדים נחקרו. בימים אלו ניתן פסק-דין ע"י כב' השופטת סיגל רסלר זכאי, מביהמ"ש המחוזי ת"א, שבו היא מקבלת את התביעה. השופטת פסקה שביה"ח התרשל באי ביצוע בדיקת סי.טי, התרשל באי קיום השגחה נאותה בביה"ח, התרשל באי ביצוע בדיקות מתאימות משך 4 השעות בהן היה הילד מאושפז עד התמוטטותו.

הילד פוצה בסכום של 9 מיליון ₪ לפני הפחתת ביטוח לאומי של כ-2.5 מיליון, ובצירוף 26% שכר טרחת עו"ד. בנוסף, קיבל 700,000 ש"ח במסגרת תאונות אישיות תלמידים.

רצ"ב פסק – הדין.

פיצויי עתק חסר תקדים בסך 12,000,000 ₪ לקטין משותק נפגע תאונת דרכים

קטין שנותר משותק 4 גפיים תוצאת פגיעה בתאונת – דרכים, יוצג על – ידנו בהליך משפטי ארוך וקשה בביהמ"ש במחוזי בת"א.

חברת הביטוח סרבה לפצות בסכום המגיע וטענה את כל הטענות האפשריות להפחתת הפיצוי.

לאחר ניהול ההליך עד תומו פסק בית המשפט פיצוי כולל של 12,000,000 ₪.

פיצוי חסר תקדים של ארבעה עשר מיליון ₪ שנפסקו לקטין שנפגע בתאונת דרכים בשנת 2016

פלוני (חסוי) צעיר יליד 2001 נפגע במאי 2016 בתאונת דרכים קשה. הוא נותר נכה בשיעור 100% לצמיתות.

תביעתו לפיצויים נוהלה כנגד חברת הביטוח "שומרה" ע"י עוה"ד אריאל פרויליך ושחר רום ממשרד עוה"ד פרויליך-פרחי בביהמ"ש המחוזי בתל אביב בפני כב' השופטת ש. יעקובוביץ.

בפסק דין גבוה במיוחד, שניתן בימים אלו,  המשתרע על פני 37 עמודים נפסק פיצוי חסר תקדים של 14,000,000 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד והוצאות משפט. השופטת מנתחת את כל הצרכים, ההפסדים, העלויות שנכה כזה נזקק להם לכל חייו.

חברת הביטוח למעשה התנגדה, הכחישה ושללה את רוב רובם של הצרכים האלה, וטענה שהפיצויים הכוללים המגיעים הם לכל היותר 5,200,000 ₪. כך למשך: בתחום הסיעוד הציעה "שומרה" 2,700,000 ₪ ונפסקו 5,400,000 ₪. בתחום הוצאות רפואיות הציעה שומרה 150,000 ₪ ונפסקו 1,150,000 ₪.

חברת הביטוח טענה שהתובע יחיה עד גיל 54 לכל היותר, בית המשפט קבע תוחלת חיים עד גיל 68.

חברת הביטוח הציעה בתחום הניידות 130,000 ₪ ובית המשפט פסק 660,000 ₪.

למעשה, נאלץ בית המשפט לקיים דיון בכל רכיב נזק, ולדחות אחת לאחת את כל טענות חברת הביטוח.

במצב כזה, כשאין קיצורי דרך, וכל רכיב פיצוי נדון ומוכרע המספרים מצטברים והתוצאה הגיעה ל- 14,000,000 ₪! זו המתמטיקה של החיים.

 

רצ"ב פסק – הדין.

פיצויים בסכום של 365,000 ש"ח לילד בן 5 שנפצע במדרגות נעות ב"סינמה סיטי" ראשל"צ

בחודש מאי 2016 ביקר ילד בן 5 עם אימו במתחם סינמה סיטי בראשל"צ. הם עלו במדרגות הנעות במתחם. הילד מעד, נפל וידו נתפסה במרווח שבין המדרגות הנעות ושתיים מאצבעותיו נקטעו.

מבטחי הקניון סרבו לשלם פיצויים בטענה שהמדרגות תקניות ולא הייתה רשלנות שמצדיקה תשלום פיצויים.

נאלצנו להגיש תביעה לבימ"ש השלום ברמלה. לאחר קיום דיונים קיבל ביהמ"ש את טענותינו שהמדרגות הנעות הופעלו בכיוון הפוך מהמקובל וכי היה רווח לא תיקני בין המדרגות.

התביעה הסתיימה בפשרה לפי הצעת כב' השופט דוד שוהם בסכום של 365,000 ש"ח.

רצ"ב הסכם גישור.

קטין שנפצע בראשו ביציאה מאולם ספורט בית ספרי ביבנה פוצה בסך של כ-700,000 ש"ח

בפברואר 2020 שיחק קטין – תלמיד כיתה ז', כדורסל בבי"ס עממי ביבנה. ביציאה מאולם הספורט צנח על ראשו אריח מקיר המבנה ופצע אותו.

הקטין פונה לבי"ח "שיבא" שם אובחנו שברים בגולגולת. לאחר 8 ימי אשפוז הקטין שוחרר לביתו. הקטין התאושש מפגיעתו, חזר ללמוד ולתפקד באורח מלא.

ייצגנו את הקטין בשתי תביעות מקבילות – במסגרת תאונות אישיות תלמידים, שם פוצה בסך של כ-174,000 ש"ח וכן בתביעת נזיקין נגד העירייה אשר שילמה באמצעות איילון פיצוי בסך של 520,000 ש"ח.

רצ"ב הסכמי הסילוק.

קטין שספג פוסט טראומה בתאונת דרכים פוצה בסכום חסר תקדים של 5,700,000 ש"ח

התובע נפגע בתאונת דרכים קשה בהיותו בן 11, כאשר אחותו נהרגה לנגד עיניו ובני משפחה אחרים אשר היו באותו רכב נפצעו קשה. התובע אמנם לא נפגע פיזית בגופו, אולם סבל מפוסט טראומה קשה שהותירה אותו עם 70% נכות נפשית. חברת הביטוח טענה שאדם שלא נפגע פיזית בגופו, לא יכול לסבול מפגיעה נפשית כה קשה, וכי חלק גדול מהממצאים הינם בגדר הגזמה. לאחר משפט ממושך וקשה נדחו טענות חברת הביטוח,  ונפסק לתובע פיצוי כולל של כ-5.7 מיליון ₪. 2 הצדדים ערערו לבית המשפט העליון, ונפסק לתובע סכום נוסף של 500,000 ש"ח.

פיצויים עבור רשלנות מוהל בביצוע ברית מילה

מוהל (רופא בהכשרתו) ביצע ברית מילה כושלת שבמהלכה חתך חלק גדול מהעטרה בנוסף לערלה. מוהל אחר שבמקרה הוזמן כאורח וצפה בברית מילה ראה את הטעות וביקש לבדוק את התינוק בשנית ואז התגלה דימום קשה בפין. התינוק נלקח מיד ע"י אביו לביה"ח. בדרכו לביה"ח בעקבות סערת הרגשות היה האב מעורב בתאונת דרכים. כל הנפגעים פונו ממקום התאונה באמבולנס לביה"ח הדסה עין כרם. התינוק אושפז בביה"ח ובוצעו מספר ניתוחים. לבסוף נותר לתינוק נזק בפין שהוערך ב-15% נכות פלסטית. בנוסף הסתבר שהאם ספגה פוסט טראומה קשה מהמקרה. הנכות הנפשית של האם הוערכה ע"י מומחה ביהמ"ש, במסגרת תביעה שאותה הגשנו ב10% נכות לצמיתות. הנתבע (המוהל) טען במסגרת הגנתו כי לא התרשל וכי נזקיה הנפשיים של האם אינם בציפיותיו ואחריותו. התיקים נוהלו על ידי עורך דין רשלנות רפואית ממשרדנו, בבית המשפט. בסופו שלח דבר, לאחר דיונים רבים, ובדיקת כל הטענות וחוות הדעת הרפואיות מטעם הצדדים, נשלחו הצדדים לגישור אצל המגשרת אסתר דודקביץ (שופטת מחוזית בדימוס). התיק הסתיים בפשרה לפי הצעת המגשרת.

רשלנות רפואית בלידה. לידת ואקום ומלקחיים גרמה ל-25% נכות בעקבות ריסוק כתף הילוד. נפסק פיצוי של 2,300,000 ש"ח.

ייצגנו נער שבלידתו בביה"ח שיבא תל השומר נגרם, עקב רשלנות רפואית, נזק לכתפו בגלל לידת ואקום טראומתית. הוא נותר עם 25% נכות. בית החולים טען שלא מדובר היה ברשלנות רפואית ושהפיצוי אם בכלל מגיע, הוא נמוך. לאחר הליך ממושך בבית המשפט המחוזי מרכז נדחו טענות בית החולים, נקבעה רשלנות רפואית בחילוץ העובר, ונפסק סכום עתק בסך 2,300,000 ש"ח. בית החולים ערער לבית המשפט העליון וערעורו נדחה.

 

נפגע בתאונת אופנוע ותבע פיצויים. צולם בסתר ע"י חוקרי חב' הביטוח רוקד בחתונתו וחב' הביטוח סירבה לפצותו. לבסוף פוצה בסכום גבוה של 1,400,000 ש"ח

רוכב אופנוע בן 17 שנותר עם נכות אורתופדית בשיעור 37%, פוצה בסך כולל של כ-.1,400,000 ₪. חברת הביטוח טענה כי יש להפחית את נכותו ופיצוייו עקב העובדה שהתובע נראה רוקד בחתונתו. השופט לא התרגש מהסרטון בו נראה רוקד וקבע כי לא ניתן להעריך את תפקודו של אדם לפי התנהגותו ביום השמח בחייו.

עיריית בת -ים תפצה קטינה שנפצעה כשגלשה במגלשה בטיילת בת-ים, ב-622,000 ₪.

בפברואר 2016 גלשה הקטינה בת ה-12 במגלשה בטיילת חוף הריביירה בבת-ים. בורג ארוך ובולט בצד במגלשה חדר לארובת העין של הילדה. שבר את ארובת העין וגרם לפזילה, כפל ראייה וצלקת. עיריית בת ים סרבה להכיר באחריות ולכן הוגש על-ידי משרדנו הליך משפטי בבימ"ש השלום בתל-אביב. ביום 24/3/22 הסתיימה התביעה בפשרה (לאור הצעת כב' השופטת מיה רויזמן-אלדור) בסכום של 621,990 ₪. רצ"ב פסק הדין.

נפילת תלמידה מחלון כיתתה לחצר ביה"ס | זיכה בפיצויים של 200,000 ₪ ועוד 43,000 ₪ תגמולים לפי ביטוח תאונות תלמידים

באפריל 2018 קפצה תלמידה בת 13 מחלון כיתתה בבי"ס בבית שמש לחצר ביה"ס

ושברה את עצם השוק.

משרדנו ייצג את התלמידה כנגד בית הספר בטענה שמדובר היה בכיתה מאולתרת במקלט ביה"ס, וקפיצת

תלמידים מחלון הכיתה לחצר ביה"ס היה נוהג שגור ורשלני, שלא הופסק בהפסקה.

לבסוף הסתיימה התביעה בפשרה של 200,000 ₪.

במסגרת תביעה כנגד ביטוח תאונות תלמידים קיבלה התלמידה פיצוי נוסף של 43,000 ₪.

565,000 ₪ פיצויים לקטין שנפגע בתאונת דרכים בשנת 2012 בהיותו בן 13

בשנת 2012 לפני 10 שנים הוסע הקטין, שהיה אז בן 13 ברכב נהוג ע"י אחותו.
משאית התנגשה ברכבם והקטין נפצע.
מאז תאונת הדרכים חלה הדרדרות קשה במצבו הנפשי. הקטין היה תלמיד מצטיין, החלה ירידה בלימודיו ונסיגה במצבו החברתי.
מומחית בתחום הנפשי שמונתה ע"י בית המשפט נתנה נכויות זמניות לשנים רבות ועיכבה את ניהול התיק.
בחוות דעת סופית העריכה 15% נכות נפשית כתוצאה מהתאונה.
בימים אלו ניתן פסק – דין שמאשר פשרה בין הצדדים לאור המלצת כב' השופט אייל כהן מביהמ"ש השלום ברמלה בסך 565,000 ₪.

פלוני נ' עיריית "בת-ים" ו"איילון" חברה לביטוח – 7/2021 (שלום)

מקרה טרגי של ילד בן 7 שאיבד את אחת מעיניו בעת משחק במגלשה ציבורית בבת-ים, שבה התקינה העיריה קרש עם בורג בולט כלפי פנים בפתח היציאה מהמגלשה. בדיעבד, התברר כי המגלשה היתה מיועדת להריסה, אך העיריה נמנעה במשך חודשים ארוכים לעשות זאת. במקום זאת, היא ניסתה לחסום את המגלשה באמצעים מאולתרים ומסוכנים. תחילה הכחישה העיריה את אחריותה לנזקיו של הקטין, אך לאחר התדיינות משפטית הסכימה לפצות את הילד והוריו במסגרת פשרה, בסך כולל של 1,150,000 ש"ח.

ת.א. 65248-12-17 (בי"מ השלום)

התובע נפגע בהיותו תלמיד בית ספר במסגרת טיול בית ספרי שבמהלכו התנסו התלמידים במתקני אקרובטיקה. במסגרת הסדר פשרה, נפסקו לטובת התובע פיצויים בסך 409,098 ש"ח.

מקרה זה ממחיש את האחריות המוטלת על מוסד חינוכי כלפי התלמידים גם במסגרת מחוץ לבית הספר.

א.ה. (קטין) נ' "מנורה" חברה לביטוח ואח' – 7/2012

מים רותחים נשפכו בפעוטון על תינוק בן שנה וחצי, והוא נותר עם נזק פלסטי בשיעור 10% נכות. בית-המשפט חייב את מבטחת הפעוטון לשלם פיצוי כולל של כ-.200,000 ש"ח.

חן צרפתי נ' עיריית פתח תקווה – 10/2011

בית-המשפט קיבל תביעת תלמידה כנגד בית-ספר תיכון, בגין רשלנות בניהול בחינת בגרות בספורט, אשר בוצעה על משטח מזרונים אשר לא היו מחוברים אחד לשני כראוי, וכתוצאה מכך החליקה התובעת בזמן ביצוע תרגיל ונפצעה בכתפה. התלמידה פוצתה בכ-.150,000 ש"ח, בגין 7.5% הנכות אשר נותרו לה עקב פציעתה.

פלוני נגד הפניקס חברה לביטוח – 10/2016 (מחוזי)

ניתן תוקף של פסק-דין להסכם פשרה לתשלום פיצוי בסך כולל של כ-.9,000,000 ש"ח לקטין שנותר עם נזק נפשי ונוירולוגי קשה בשיעור של 100%. מהפיצוי הופחתו על פי חוק גמלאות הביטוח הלאומי ותשלומים תכופים בסך של כ-.3,700,000 ש"ח, והתובע קיבל לידיו פיצוי בסך של כ-.5,300,000 ש"ח.

פלוני נגד "הפניקס" חברה לביטוח – 2/2015 (עליון)

בעקבות ערעור אותו הגשנו על פסק-דין של בית-משפט מחוזי, הוסיפה חברת הביטוח סך של -.250,000 ₪ לשומת הנזק.

ת.א. 10563-04-10 מ.ג. נ' "דולב" חברה לביטוח – 11/2017

התובעת, ילידת 1994, נפצעה בתאונה בשנת 1997, בהיותה בת 3. עקב חלוף הזמן לא הסכימה חברת הביטוח להתפשר, והתיק נוהל בבית-המשפט. מומחה רפואי קבע כי נותרה לתובעת נכות פלסטית בשיעור 6%, בגלל צלקת בפנים. לאחר ניהול הליך משפטי נפסקו לתובעת כ-.150,000 ש"ח.

י' (קטין) נ' "הראל" חברה לביטוח בע"מ – 12/2010

חיוב חברת ביטוח בפיצויים לקטין נפגע תאונת דרכים בסך של מעל -.5,000,000 ש"ח, וזאת מעבר מעבר לגמלאות המוסד לביטוח לאומי ותשלומים תכופים בסך של מעל -.2,000,000 ש"ח.

נועם (קטין) נ' "ביטוח ישיר" חברה לביטוח בע"מ

הסכם פשרה מיום 23.12.2009 שקיבל תוקף של פסק דין, לפיו חוייבה חברת ביטוח לשלם לילד בן 5 פיצויים בסך כולל של כ-.7,500,000 ש"ח (המורכבים מ-.5,467,000 ש"ח + תשלומים תכופים ששולמו ותגמולי ביטוח לאומי בסך כולל של כ-.1,200,000 ש"ח, וכן שכר-טרחת עו"ד תאונות דרכים ומע"מ). הקטין הפך למשותק בשתי רגליו בעקבות פגיעה בתאונת דרכים.

טוען פסקי דין נוספים
השאירו פרטים
וניצור קשר בהקדם