ראשי » פסקי דין
נכה צה"ל בן 70 שסבל מסכיזופרניה שהה במוסד של משרד הבטחון.
ביום 23.4.22 בזמן שישב בכיסא גלגלים, הכיסא עלה באש ולנכה נגרמו כוויות קשות. כשבוע לאחר מכן נקבע מותו.
הגשנו תביעה נגד ההוסטל. מבטחי ההוסטל טענו 2 טענות הגנה כבדות משקל. האחת שהמנוח עישן וגרם לדלקה ברשלנותו האישית. השנייה, שלאור עברו הרפואי העשיר ומחלת הסכיזופרניה נותרה לו תוחלת חיים של שנה אחת, כלומר ממילא היה הולך לעולמו בגיל 71.
התיק נדון בבית המשפט המחוזי בתל אביב בפני כב' השופטת יעקובוביץ. בסופו של דבר, הסתיימה התביעה בימים אלו בפשרה של 725,000 ₪.
רצ"ב פסק – הדין.
בספטמבר 2017 נדרס למוות קשיש בן 81 בזמן שחצה כביש. עקב היותו נכה ומוגבל עוד לפני תאונת הדרכים, סירבה חברת הביטוח של הרכב הדורס לפצות את עזבונו על אבדן כושר השתכרות. חברת הביטוח הסכימה לשלם בעיקר את הנזק הלא ממוני (כאב וסבל), שבמקרה שלו הסתכם, לפי נוסחה קבועה בחוק בכ-40,000 ₪.
ייצגנו את יורשי הנפטר בתביעה שהוגשה בבימ"ש השלום רמלה. מומחה רפואי שמונה העריך שתוחלת חיי הנפטר בהתחשב במצבו הרפואי לא עולה על 3.5 שנים מיום התאונה.
הסתבר, שהמנוח ניהל משך שנים חברת יחיד, שהחזיקה בזיכיון לייבוא כלי עבודה כבדים מחברה ידועה מפינלנד. החברה הכניסה הכנסות גבוהות ביותר ממכירות. מיום מות המנוח הופסק הזיכיון וכל הכנסות החברה הפסיקו. חברת הביטוח טענה שאין אפשרות לפצות את היורשים עבור נזקים כלכליים אלה. בית המשפט חשב אחרת ופיצה את יורשי המנוח, חרף כל המגבלות שתוארו, בסכום כולל של כ- 600,000 ₪.
רצ"ב פסק – הדין.
בתביעת תאונת דרכים אותה הגשנו בשם תברואנית בעיריית רחובות אשר התעוורה כתוצאה מפגיעה בתאונת דרכים, טענה חב' הביטוח שאישה עיוורת ברמת ההשכלה של הנפגעת מסוגלת לעבוד בעבודה כלשהי ולהשתכר שכר מהותי ולכן לא מגיע לה פיצוי על אובדן השתכרות מוחלט. בית המשפט דחה טענה זו כולל חוות דעת של מומחים תעסוקתיים שהובאו להעיד מטעם חב' הביטוח, וקבע שהתובעת איבדה את כושר השתכרותה לחלוטין. ופסק של למעלה מ-6,500,000 ש"ח.
הולך רגל בן 57 נדרס למוות ע"י אוטובוס ציבורי. השאיר אחריו אלמנה ו-3 ילדים בוגרים. חברת הביטוח סירבה לפצות את יורשיו בסכום המגיע בטענה שהמנוח היה סמוך לפנסיה והפסדי התלויים נמוכים. לאחר ניהול משפט נפסקו ליורשיו פיצויים בסכום גבוה של 2,770,000 ש"ח לפני הפחתת תגמולי ביטוח לאומי.
הסדר פשרה ע"ס -.1,506,647 ש"ח אשר קיבל תוקף של פסק דין ליורשיה של אשה בת 70 אשר נמצאה ללא רוח חיים באחת מבריכות הגופרית הרדודות אשר בחמת גדר. התובעים טענו שמדובר היה ברשלנות עקב אי-הצבת מציל והעדר השגחה, גם כאשר מדובר בבריכת גופרית עם מים רדודים. הנתבעים טענו שמדובר בבריכה רדודה שאינה בריכת שחייה ואינה דורשת מציל, וכן כי סיבת המוות לא הייתה טביעה אלא אירוע לבבי או מוחי. בית המשפט דחה את טענות הנתבעים, והציע פשרה בשיעור של כ-1.5 מיליון ש"ח, אשר התקבלה וקיבלה תוקף של פסק דין.
תאונת אופנוע מינואר 2019 בה עורך דין תאונות דרכים ממשרדנו ייצג את הנפגע בן 42, שנותר עם 38% נכות רפואית, מתוכה 10% נכות אסתטית.
הבעיה הייתה שהשברים ברגל שמאל מהם סבל היקנו לו נכות אורתופדית שהמומחה מטעם בית המשפט קבע שאינם בגדר "נכות תפקודית" בעבודתו כמסעדן, כי מדובר בעבודה ניהולית בעיקר.
כב' השופט, לאחר שהתרשם מהראיות לא קיבל אבחנה זו, והתיק הסתיים לבסוף בפשרה של 800,000 ש"ח, לפי הצעת השופט.
באוקטובר 2019 נפגעה קשה א. – בת 46 בצומת בית קשת כשמשאית התנגשה ברכבה. בבי"ח "העמק" אובחנו שברים רבים, חבלת ראש עם דימום פנימי. "הפניקס" שביטחה את הרכב סרבה לשאת בפיצויים שמגיעים. ייצגנו את הגב' א. בבימ"ש השלום ברמלה, במסגרת זו נקבעו לה 39% נכות ע"י מומחים רפואיים. התובעת עבדה כיועצת חינוכית במשרד החינוך ואחרי התאונה ותקופת החלמה, חזרה לעבודתה עם מגבלות. לבסוף הסתיימה התביעה בפשרה כוללת, לפי הצעת כב' השופט א. כהן, בסכום כולל של 819,000 ₪, לאחר הפחתת תשלומים שקיבלה על החשבון ותגמולי ביטוח לאומי.
בעלת מכולת בת 58 נפצעה בתאונת דרכים בספטמבר 2017. משרדנו הגיש תביעה נגד "הפניקס" מבטחי הרכב. "הפניקס" הסכימה לפצות בסכומים נמוכים, וגם כשנקבעה לה 27% נכות אורטופדית, נפשית ובעיות שמיעה, הסכימה "הפניקס" לפצות ב-175,000 ₪. טענת "הפניקס" הייתה, שהתובעת חזרה לנהל את המכולת בגילה המבוגר, אין לה הפסדים ולא החסירה יום עבודה אחד. בית המשפט לא קיבל טענה זו וביום 22/2/22 ניתן פס"ד בסכום 344,000 ₪ – כמעט כפול ממה שחב' הביטוח הייתה מוכנה לשלם.
נפגעת ילידת 1944, פנסיונרית שאינה עובדת, נדרסה על ידי רכב ונותרה עם 100% נכות ומאושפזת עד יומה האחרון במוסד סיעודי. חברת הביטוח טענה כי אשפוז במוסד הסיעודי נגרם רק חלקית עקב תאונת הדרכים, ולכן אין עליה לשלם את מלוא עלותו. כמו כן, טענה חברת הביטוח כי עצם האשפוז במוסד הסיעודי כולל בתוכו את מלוא הטיפולים והתרופות להם זקוקה הנפגעת, ואין להוסיף על דמי האשפוז סכומים נוספים. בית המשפט המחוזי דחה טענות אלה וחייב את חברת הביטוח לשלם את מלוא עלות האשפוז וכן תוספת בגין עלות טיפולי פיזיותרפיה, קלינאות תקשורת ועזרת בני משפחה בתוך המוסד הסיעודי. בסך הכל נפסק סכום כולל של כ-.3,300,000 ש"ח.
נפגעת תאונת דרכים בת 65, נותרה עם 23% נכות. בית משפט השלום העריך את פיצוייה בסכום של כ-157,000 ₪ בלבד. על כך הוגש ערעור לבית-המשפט המחוזי, אשר קיבל את הערעור ופסק 254,000 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד והוצאות הערעור.
נפגע תאונת דרכים בן 79 פוצה בסכום של כ-.900,000 ש"ח (לפני ניכוי גמלאות הביטוח הלאומי). בית המשפט דחה את טענת חברת הביטוח בנוגע להעדר כושר השתכרות בגיל זה, וכן נדחתה טענת חברת הביטוח כי בגיל כה מבוגר זקוק אדם ממילא לעזרה וסיעוד בהיקף נרחב, גם ללא פגיעה בתאונה.
אישה מבוגרת הפכה סיעודית עקב פגיעה בתאונת דרכים, ומאז התאונה היא מאושפזת במוסד סיעודי. חברת הביטוח סרבה לשלם את עלות האשפוז מעבר לחמש שנים מיום התאונה, בטענה שבגילה של אותה נפגעת, היא ממילא הייתה הופכת סיעודית כחלוף 5 שנים. בית-המשפט דחה טענה זו, וחייב את חברת הביטוח לשלם את עלות האשפוז מידי חודש בחודשו עד תום תוחלת חיי הנפגעת. כמו כן, חויבה חברת הביטוח לשאת גם בהוצאות נלוות לאשפוז. כן חויבה חברת הביטוח לשלם שכר טרחת עורך-דין על עלות האשפוז.
חברת ביטוח שסירבה לממן אשפוז של נפגעת תאונת דרכים בבית-לווינשטיין, והסכימה לממן רק מוסד שיקומי זול בהרבה – חוייבה על ידי בית-המשפט לממן את השיקום בבית לווינשטיין, וכן חויבה לשלם הוצאות משפט עקב סירובה.
חיוב חברת ביטוח לשאת בפיצויי נפגעת זקנה, שהנהג שפגע בה הכחיש את מעורבותו בתאונה.
בת 62 נפלה באוטובוס ופוצתה בסך של 4,736,000 ש"ח (בנוסף לגמלאות הביטוח הלאומי בסך 500,000 ש"ח). מדובר באישה שנחבלה בראשה בעת שהוסעה באוטובוס ונפצעה קשה. הפציעה הותירה אותה סיעודית עם צרכים רבים עליהם נלחמנו בבית המשפט (כגון: הוצאות טיפול עתידיות, התאמת דיור ונושא קיצור תוחלת חיים). מדובר בפיצוי גבוה במיוחד, שכן הוא אינו כולל הפסדי השתכרות, כיוון שמקום העבודה של התובעת שילם את שכרה במלואו עד גיל פרישתה.
בחודש אפריל 2019 בשעות הצהריים ברחוב חזון איש בבני ברק – קו 350 של חברת "אפיקים" היה עמוס והומה אדם. צעירה, ילידת 2000 ניסתה לרדת מהאוטובוס המלא אך הנהג סגר עליה את הדלת. הנוסעים זעקו, הנהג פתח את הדלת והצעירה הוטחה למדרכה ונפצעה. 3 חודשים לאחר מכן סבלה מכאבים בצווארה ובגבה והתקשתה מאוד בעבודתה כסייעת בגן ילדים. חברת הביטוח התעקשה לפצות אותה בנזיד עדשים. משרדנו ייצג אותה בהליך משפטי שהסתיים ביום 14/3/2022 בבימ"ש השלום בת"א בהסדר פשרה של 250,000 ₪.
טכנאי מקררים בן 72 נפצע בתאונת דרכים ונותר עם 19ֵֵ% נכות אורטופדית. חברת הביטוח טענה כי לא מגיע לו כל פיצוי בגין הפסד השתכרות עתידי, שכן בגילו המבוגר כבר תמה תוחלת חיי העבודה שלו, ונכותו לא תגרום לו לאבדן כושר השתכרות. בית-המשפט דחה את טענות חברת הביטוח ופסק לתובע פיצוי כולל של -.476,785 ₪, שמתוכו -.352,357 ₪ בגין הפסדי השתכרות עתידיים.
אשה בת 80 נפלה בעת ירידה ממונית, ונותרה עם 18% נכות. חברת הביטוח טענה כי התאונה אינה קשורה למונית, ושהקשישה מעדה ונפלה מספר צעדים לאחר שכבר ירדה מהמונית. טענות חברת הביטוח נדחו, והיא חוייבה לשלם לנפגעת פיצויים בסך של כ-.450,000 ₪ (כולל שכר טרחה והוצאות).
רוכב קטנוע בן 47 נפצע בתאונת דרכים, ונקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 35% (מתוכם 10% על צלקת). נפסקו פיצויים ע"ס של כ-.850,000 ₪.
זמינים גם בוואטסאפ